Cocktails

Amaretto Stone Sour

Amaretto – jus d’orange – limoen – citroen
De band Stone Sour dankt zijn naam eigenlijk aan deze cocktail. Deze cocktail combineert de Italiaanse likeur met amandelsmaak waarnaar het is vernoemd met een groot aantal citrusaroma’s.

Licor 43 Sour

Licor 43 – citroen – augusta bitters
Licor 43 Sour is een draai aan de klassieke Whisky Sour maar dan met de Spaanse Licor 43, citroen en bitters.

Dark ‘n Stormy

Rum – limoen – ginger beer – augusta bitters
Dark ‘n’ Stormy is een highball-cocktail gemaakt met donkere rum (de “dark”) en gemberbier (de “stormy”) geserveerd met ijs en gegarneerd met een schijfje limoen.

Moscow Mule

Vodka – limoen – ginger beer – augusta bitters
Een Moscow Mule is een cocktail gemaakt met wodka, pittig gemberbier en limoensap, gegarneerd met een schijfje of een schijfje limoen.

Espresso Martini

Kahlua – vodka – espresso
De espresso martini is een koude cocktail met koffiesmaak gemaakt met wodka, espressokoffie en koffielikeur. Het is geen echte martini omdat er geen gin of vermout in zit.

White Russian

Kahlua – vodka – melk
Bekend van de film The Big Lebowski. Een White Russian is een cocktail gemaakt met wodka, koffielikeur en room geserveerd met ijs in een old fashioned glas. “The Dude abides.”

Old Fashioned

Bourbon – suiker – augusta bitters
De eerste gedocumenteerde definitie van het woord “cocktail” was op 13 mei 1806. “Een krachtig mengsel van sterke drank, bitters, water en suiker”; dit is in wezen het recept voor een old fashioned.

Gin-Tonic

Gin – tonic – limoen – munt
De cocktail is gemaakt door officieren van het britse leger in India. Het malariamedicijn Kinine werd gedronken in tonic water maar de bittere smaak was onaangenaam. Begin 19e eeuw begon men een mengsel van water, suiker, limoen en gin aan de kinine toe te voegen om de drank smakelijker te maken. Tegenwoordig laten we de Kinine er uit.

Tequila Sunrise

Tequila – Jus d’orange – grenadine
De Tequila Sunrise is een cocktail gemaakt van tequila, sinaasappelsap en grenadinesiroop. De drank wordt ongemengd geserveerd in een hoog glas. De moderne drank is afkomstig uit Sausalito, Californië, in de vroege jaren 1970 na een eerdere iteratie gecreëerd in de jaren 1930 in Phoenix, Arizona

Bee’s Knees

Gin – honing – jus d’orange – limoen
Een Bees Knees (of Bee’s Knees) is een cocktail uit de Amerikaanse drooglegging, gemaakt met gin, vers citroensap en honing. Het wordt geschud en gekoeld geserveerd, vaak met een vleugje citroen.

De naam komt van het jargon van uit die tijd en betekent zoveel als “de beste”.